Gezocht: nieuwe arts-onderzoeker PWN

De Pancreatitis Werkgroep Nederland (PWN) en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn op zoek naar een nieuwe arts-onderzoeker voor de opzet en coördinatie van de multicenter PANDA-trial. In deze onderzoekslijn wordt een nieuw multidisciplinair ondersteuningsprogramma ontwikkeld om stoppen met alcoholgebruik in acute alcoholische pancreatitis te bevorderen. Tevens wordt de effectiviteit van dit programma onderzocht.

De PANDA-trial wordt uitgevoerd onder de vlag van de PWN. Je zult daarom met name werkzaam zijn in het PWN-datacenter in het St. Antoniusziekenhuis te Nieuwegein, maar ook in het LUMC.

 

Profiel en werkzaamheden

Enthousiasme voor wetenschap, werklust en doorzettingsvermogen zijn een vereiste. Klinische en wetenschappelijke ervaring zijn een pré. Affiniteit met pancreatitiszorg, verslavingszorg/psychiatrie en/of huisartsenzorg sluit goed aan bij het onderwerp van de onderzoekslijn. Er is ruimte om zelf mee te denken over de exacte invulling van je promotie. De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden die bij deze promotie horen, zijn:

  • het uitwerken van een onderzoeksprotocol op basis van een subsidieaanvraag,
  • het opzetten en coördineren van nationale multicenter studies,
  • het uitvoeren en coördineren van datacollectie en –analyse conform het onderzoeksprotocol,
  • het schrijven van wetenschappelijke publicaties voor internationale tijdschriften,
  • het presenteren van onderzoeksresultaten op internationale congressen,
  • het schrijven van beursaanvragen, en
  • het coördineren van de PWN.

 

Procedure en data

Spreekt ons profiel voor arts-onderzoeker je aan? Dan kun je tot uiterlijk 1 maart 2020 een motivatiebrief met CV mailen naar d.umans@antoniusziekenhuis.nl. Voor vragen kan er per e-mail of per telefoon (088 320 8942) contact opgenomen worden. Indien gewenst, bestaat de mogelijkheid om ter kennismaking het PWN-datacenter gedurende de sollicitatieprocedure te bezoeken. Voor de geselecteerden zullen de sollicitatiegesprekken tussen 2 en 13 maart plaatsvinden. Er dient rekening gehouden te worden met een start per 15 mei 2020. De aanstelling bij het LUMC is om te beginnen voor een jaar, met uitzicht op verlenging tot 3-3.5 jaar bij gebleken geschiktheid.