Vacature arts-onderzoeker PARROT-trial

De Pancreatitis Werkgroep Nederland (PWN) en het St. Antoniusziekenhuis zijn op zoek naar een nieuwe arts-onderzoeker voor de (verdere) opzet en coördinatie van de multicenter trial PARROT. In dit onderzoek wordt het effect van tributyrine onderzocht op de microbiota, immuunrespons en darmpermeabiliteit van patiënten met acute pancreatitis.

De PARROT-trial wordt uitgevoerd onder de vlag van de PWN (www.pancreatitis.nl), waarvan het PWN-datacenter gevestigd is in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. De PWN is een internationaal toonaangevende multidisciplinaire onderzoeksgroep met ruim 180 leden vanuit alle 8 universitair medische centra en meer dan 20 grote opleidingsziekenhuizen. Het doel van de werkgroep is het verbeteren van de behandeling en diagnostiek van patiënten met acute en chronische pancreatitis door een combinatie van centralisatie, consultatie en multicenter onderzoek. Inmiddels zijn hieruit al meerdere landelijke gerandomiseerde trials en promotieonderzoeken voortgekomen met grote internationale impact.
 

Profiel en werkzaamheden
Enthousiasme voor wetenschap, werklust en doorzettingsvermogen zijn een vereiste. Klinische en wetenschappelijke ervaring zijn een pré. Er is ruimte om zelf mee te denken over de exacte invulling van je promotie. De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden die bij deze promotie horen, zijn:

  • het uitwerken van een onderzoeksprotocol op basis van een subsidieaanvraag,
  • het opzetten en coördineren van nationale multicenter studies,
  • het uitvoeren van laboratoriumwerkzaamheden voor de POEMA studie,
  • het uitvoeren en coördineren van datacollectie en –analyse conform het onderzoeksprotocol,
  • het schrijven van wetenschappelijke publicaties voor internationale tijdschriften,
  • het presenteren van onderzoeksresultaten op internationale congressen,
  • het schrijven van beursaanvragen, en
  • het co-coördineren van de Pancreatitis Werkgroep Nederland

 

Sollicitatie procedure
Spreekt ons profiel voor arts-onderzoeker je aan? Dan kun je tot uiterlijk 1 maart 2021 een motivatiebrief met CV mailen naar h.timmerhuis@antoniusziekenhuis.nl. Voor vragen kan er per e-mail of per telefoon (088 320 7051) contact opgenomen worden. De startdatum is flexibel in overleg. De aanstelling bij het St. Antoniusziekenhuis is om te beginnen voor een jaar, met uitzicht op verlenging in het kader van een volledig promotie traject.