Alvleeskliervereniging

AVKV

De Alvleeskliervereniging (AVKV) is een landelijke patiëntenvereniging, die opkomt voor de belangen van patiënten met een aandoening aan de alvleesklier. De vereniging werd opgericht op 29 december 1997 uit een dringende behoefte van lotgenoten, om gezamenlijk op te trekken bij het uitwisselen van informatie en het geven van voorlichting.

De Pancreatitis Werkgroep Nederland onderhoud sinds haar oprichting een goede band met de AVKV. Patiënten of hun vertegenwoordigers kunnen via de AVKV in contact komen met de experts van de Pancreatitis Werkgroep. Andersom informeert de Pancreatitis Werkgroep patiënten over het bestaan en het doel van de patiëntenvereniging. Op deze manier steunen beide stichtingen elkaar in de behandeling van patiënten.

Zoekt u contact met de AVKV of bent u benieuwd naar hun activiteiten? Bezoek dan hun website op www.alvleeskliervereniging.nl

ABvC counsellors alvleesklier

ABvC counsellors voor Persoonlijke aandacht, begeleiding bij ziekten.

Counselling is een kortdurende vorm van psychosociale begeleiding. Heeft u behoefte om met iemand uw emoties te bespreken, of hoe nu om te gaan met het verlies van gezondheid? Een luisterend oor zonder oordeel? De ABvC Counsellor heeft kennis van ziektebeelden van de alvleesklier. U staat er niet alleen voor. Er zijn geen wachtlijsten. Het team heeft landelijk bereik. Voor meer informatie kunt u mailen naar avkv@abvc.nl.